مات با فیل و اسب
مات کردن با فیل و اسب

.
سلام به دوستان خوبم
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشه که اخر بازی تنها دومهره اسب و فیل دارید و می خواهید مات کنید ولی نه انژری اول بازی دارید و نه حوصله اش . فقط سعی می کنید یه جوری با کیش دادن بی هدف بازی به تساوی ختم بشه .
حالا ممکنه اصلا طریقه مات کردنش بلد نباشید مثه قهرمان زن جهان به نام آنا واشنینا .
آنا اوشنینا قهرمان زن جهان طی بازی با اولگا که در سال 2013 برگزار شد با 126 حرکت که از حرکت 76 به بعد دو مهره اسب و فیل داشت نتوانست حریفشو مغلوب منه / این بازی طولانیه و دوستانی که دوست دارند حرکات این بازی از اول ببیند می تونند از طریق این ادرس بازی ببیند :
http://www.chessgames.com/perl/chessgame?gid=1716505

امروز من طریقه مات کردن با این دو مهره یاد گرفتم و در اختیار ذوستان قرار میدم
1- در ابتدا شما سه تا دام دارید
2- دام اول و دوم به وسیله فیل و اسب و دام سوم شاه هم اضافه میشه
3- منظور از دام کشوندن شاه حریف به یگ گوشه و مانع از حرکت های آن
4- دام اول بزرگتر تقریبا کیش به وسیله فیل قبل از عرص پنجم زمین و محدود کنندگی به وسیله اسب
5- دام دوم کوچکتر و بعد از عرض پنجم زمین
6- توجه داشته باشید اگر در این زمینه تازه کار هستید باید شاه حریف را به گوشه بکشانید
7- شاه را از گوشه نادرست زمین به گوشه درست زمین هدایت کنید
8- گوشه مات حریف با فیل همرنگ است مثلا فیل سفید در گوشه سفید شاه را مات می کند
9- به حرکات توجه داشته باشید اگر بتوانید قبل از شاه حریف ابتدا اسب بعد شاه و بعد فیل در یک ستون قرار بگیرند ایده ال ترین نقطه را پیدا کرده اید در این روش حرکت اول با فیل است بعد اسب و بعد حرکت شاه . که بعد از این حرکات فقط با بازی اسب و تقابل گرفتن های شاه به حریف مقابل است .
10- به زمان توجه کنید از حرکات اضافه بپرهیزد مواظب باشید حرکات از قانون 50 حرکت فراتر نرود.
11- این حرکات معمولا بین 17 تا 20 حرکت است
12- وقتی شاه به گوشه زمین هدایت شد حرکات اسب و فیل خیلی مهم است چراکه با یه حرکت اشتباه شاه پات میشه
..
.
بسیار دلچسبه که بتونید با اسب و فیل مات کنید حتما تمرینش کنید یه روزیه به کارتون میاد
نقش پروتئین ها در رژیم غذایی ورزشكاران

نقش پروتئین ها در رژیم غذایی ورزشكاران

پروتئین ها مواد مغذی اصلی هر سلول زنده هستند. در ساختمان آنها نه تنها كربن، هیدروژن و اكسیژن وجود دارد، بلكه ازت و گاهی گوگرد نیز موجود می باشد.
پروتئین ها مسئول انجام اعمال گوناگونی هستند. نقش آنها از تشكیل ماده انقباضی عضلات گرفته تا ساختن بعضی از هورمون ها، آنزیم ها و آنتی كورها، تبدیل انرژی شیمیایی به كار و انتقال اكسیژن و هیدروژن متنوع می باشد.
بهتر است ابتدا كمی در مورد پروتئین ها اطلاعات كسب كنید.
یادآوری ویژگیهای فیزیكو– شیمیایی پروتئین ها
الف) از هیدرولیز پروتئین ها اسیدهای آمینه بدست می آید.
تعداد اسیدهای آمینه بیست عدد می باشد كه بعضی از آنها «اساسی» هستند كه عبارتند از : لیزین، تریپتوفان فینل آلائین، متیونین، ترئونین، لوسین و والین و چون بدن انسان قادر نیست آنها را بسازد، حتماً باید توسط غذا تأمین گردند.
ب ) با تركیب اسیدهای آمینه با هم، پلی پپتیدها بوجود می آیند. از تركیب پلی پپتیدها با هم، تعداد قابل توجهی مولكول پروتئین حاصل شود.
متابولیسم اسیدهای آمینه
اسیدهای آمینه شكل نهایی متابولیسم پروتئین ها هستند، قابل انتشار بوده و شامل مواد ساده ای است كه مصارف مختلفی دارند:
الف) ذخیره موقتی در بافت ها
ب) سنتز پروتئین ها: با اسیدهای آمینه بافتهای مختلف، پروتئین ها سنتز می شوند.
ج) دز آمیناسیون – ترانس آمیناسیون: با سوختن اسید آمینه، بعد از آنكه اسید آمینه عامل آمینی (NH2) را از دست داد، یك اسید چرب باقی می ماند كه حدوداً 90 درصد انرژی موجود در اسید آمینه را در بر می گیرد و در زمان كمبود انرژی یا مصرف بیش از حد پروتئین، اسید آمینه پس از دست دادن ازت خود می سوزد.همچنین اسیدهای آمینه در بدن با جا به جا كردن ازت (ترانس آمیناسیون) به یكدیگر تبدیل می شوند.

نقش پروتئین ها در رژیم غذایی ورزشكاران

مقدار مورد نیاز پروتئین برای یك ورزشكار
پس از اینكه فرد ورزشكار از میزان انرژی مورد نیازش اطلاع كافی به دست آورد، بایستی 15 تا 17 درصد میزان انرژی را به دست آورده ، تقسیم بر عدد 4 كند ، عدد به دست آمده گرم پروتئین مورد نیاز ورزشكار است كه باید از طریق غذا در طول روز تامین شود. برای ورزشكارانی كه نیاز به افزایش حجم عضلات دارند، از 17 درصد و برای دیگر ورزشكاران از 15درصد انرژی، برای محاسبه پروتئین مورد نیاز باید استفاده كرد.
17 – 15 درصد میزان انرژی مورد نیاز ورزشكار (تقسیم بر) 4 = گرم پروتئین مورد نیاز ورزشكار
منابع غذایی پروتئین ها
پروتئین ها بخشی از تركیبات مواد غذایی هستند كه با مقدارهای مختلف در آنها موجودند. پروتئین های دارای منشاء حیوانی كیفیت خوبی دارند. با وجود این بعضی از مواد غذایی گیاهی (حبوبات، غلات، نان...) دارای مقادیر كمی پروتئین هستند كه ارزش حیاتی آنها پایین تر از پروتئین های حیوانی است، اما به مقدار آنها جالب توجه هستند. در مورد منابع غنی از پروتئین بطور كامل توضیح می دهیم:
1-گوشت قرمز
گوشت های گاو، گوسفند، اسب، صرف نظر از آنكه چه قسمتی از بدن حیوان باشد، دارای ویژگیهای تغذیه ای شبیه به هم هستند. مزّیت تغذیه ای گوشت به غنای پروتئینی آن بستگی دارد (15 تا 20% گوشت، پروتئین است). گوشت غنی از فسفر، آهن و ویتامین های گروهB (مخصوصاًB1) است. میزان چربی های آن بر حسب نوع حیوان و قسمت بدن به طور قابل توجهی متغیراست. به طور متوسط 170 كیلوكالری برای هر 100 گرم، انرژی تولید می كند. ارزش غذایی « گوشت قرمز برابر گوشت سفید» است. گوشت كاملاً پخته شده همان ارزش گوشت خام یا گوشتی را دارد كه مختصراً پخته شده باشد. اما پختن كامل برای از بین بردن انگل ها (مخصوصاً تنیا ) لازم است.
ویژگیهای خاص بعضی از گوشت های قرمز
- گوشت گوسفند اغلب چرب است، حتی وقتی كم چربی ترین بخش های آنها مصرف گردد.
- گوشت گوساله غنی از نوكلئوپروتئین ها است و مصرف خیلی زیاد آن می تواند عمل عضلات را مختل كند.
- اسب دارای گوشت كم چربی است (2% چربی). برخلاف آنچه مدتهای مدید فكر می شد، نباید بصورت خام مصرف شود.
- گوشت ها ترجیحاً بهتر است بصورت كباب یا بریان شده مصرف گردند و از گوشتهای سرخ شده، روغن پرشده، آبگوشت و سس های چرب كه دارای هضم مشكل هستند، خودداری شود.
- گوشتهای چرخ شده نباید مصرف گردند، مگر با رعایت احتیاط كافی و بصورت گوشت چرخ شده و یخ زده . اگر گوشت را در منزل، خودتان چرخ كرده و تا دو ساعت بعد، آن را مصرف كنید خیلی بهتر است و یا اینكه چرخ كردن گوشت توسط فروشنده در مقابل خودتان انجام شود و تا دو ساعت بعد مصرف گردد یا در دمای 19 درجه فریز شود.
- گوشتها را نباید بصورت خام مصرف كرد.
برای خریداری گوشت حتماً به تازگی و زمان تولید آن دقت كنید و برای نگهداری طولانی در دمای 18 درجه نگهداری شود.
نگهداری طولانی مدت و كیفیت بهداشتی پایین، ارزش غذایی پروتئین موجود در گوشت را كاهش می دهد.
2-فرآورده های امعاء و احشاء، ماكیان و گوشت شكار
الف) امعاء و احشاء: زبان و دل دارای ارزش تغذیه ای نزدیك به گوشت هستند.
- جگر از جالب ترین احشاء است. به همین جهت است كه مصرف یك بار در هفته آن را برای ورزشكاران توصیه می كنیم (اما نباید بیش از یك بار در هفته مصرف گردد چون دارای نوكلئو پروتئین ها و كلسترول است). جگر یك منبع قابل توجه پروتئین( 20 تا 22 درصد)، آهن، عناصر كمیاب، فسفر، ویتامین های گروهB (B1, B2,B6,pp,B12) و ویتامینA است. جگر بره دارای ارزش تغذیه ای معادل جگر گاو(غنی ترین جگر) است.
- امعاء و احشاء دیگر: پاچه، كله، سیرابی، و مغز از نظر بافت عضلانی فقیر، اما غنی از نظر نوكلئو پروتئین ها هستند و قابل مقایسه با ارزش تغذیه ای جگرنمی باشند. پس آنها را باید خیلی كم مصرف كرد. چون دارای چربی زیاد هستند، خصوصا در زمان پیش از مسابقات نباید مصرف شوند.
ب) ژامبون ها و سوسیس های خشكی كه خیلی چرب نیستند، می توانند جایگاهی در تغذیه ورزشكاران داشته باشند، ولی سطح پروتئین آنها پایین است.
ج) ماكیان: گوشت ماكیان دارای ارزش تغذیه ای نزدیك به گوشت قرمز است، البته میزان چربی در گروهی از آنها مثل جوجه كبوتر و بوقلمون كم (6 تا 12 درصد) و در مرغ، غاز و اردك بالا (18 تا 32 درصد) می باشد. میزان اسیدهای چرب غیر اشباع آنها یكی از نكات مثبت است.
د) گوشت شكار كم چربی است: مانده آنها نباید مصرف گردد، به صورت بریان یك منبع عالی پروتئین است.

نقش پروتئین ها در رژیم غذایی ورزشكاران

3- ماهی ها
ارزش تغذیه ای ماهی مشابه گوشت است. ماهی غنی از پروتئین (15 تا 20 درصد)، فسفر، گوگرد، آهن (آهن كمتری نسبت به گوشت دارد)، مس و ید است، همچنین غنی از ویتامین های گروهB می باشد. ماهی های چرب حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین هایA وD هستند.
ارزش انرژی زایی ماهیها برحسب میزان چربی آنها از 80 تا 200 كیلوكالری برای هر 100 گرم متغیر است، اما در هر حال این چربی ها با ارزش هستند، چون دارای اسیدهای چرب با یك پیوند دوگانه و یا چند پیوند دوگانه هستند و در بین اسیدهای چرب دارای چند پیوند دوگانه، اسیدهای چرب امگا– 3 وجود دارد. در پخت ماهی نیز باید همان نكات احتیاطی كه در مورد گوشت توصیه شده رعایت كنید: ماهی را كباب كنید یا در فر یا با بخار آب طبخ نمایید.
از كاربرد سس ها، سرخ كردن و در آب نمك خواباندن ماهی كه موجب مشكل شدن هضم آن می گردد خودداری كنید.
4-تخم مرغ
ارزش تغذیه ای آن خیلی نزدیك به مواد غذایی است كه قبلاً مورد مطالعه قرار دادیم. تخم مرغ حاوی 14 درصد پروتئین است، كه از نظر كیفیت بهترین بوده و بیشترین تعادل اسیدهای آمینه در بین تمام مواد غذایی را داراست. چربی های آن (12 درصد) در زرده تجمع یافته اند و سفیده عملاً فاقد چربی است. آنچه مربوط به املاح می گردد: سدیم عمدتاً در سفیده وجود دارد، آهن، پتاسیم و كلسیم به مقدار خیلی كم در سفیده وجود داشته و می توان گفت كه فقط در زرده وجود دارند. زرده همچنین از نظر ویتامین ها غنی تر است: دو سوم ویتامین هایB1 ،B2 و كل ویتامین هایA وD در زرده وجود دارد. تخم مرغ تازه یا «خیلی تازه» كه دارای تاریخ بسته بندی است دارای بیشترین ضمانت می باشد. به استثناء موارد عدم تحمل، تخم مرغ تازه و خوب تهیه شده، پخته شده بصورت نرم یا سفت، دارای هضم آسان است. و این مسأله تخم مرغ را غذای مناسبی برای زمان تمرین و پیش از مسابقات می كند. یادآوری می كنیم كه پروتئین های سفیده تخم مرغ اگر پخته نباشد، توسط بدن قابل استفاده نیست. تخم مرغ بكار رفته در مخلوط های غذایی مثل سوپ ها، دسرها، شیرینی های سبك (بدون خامه) همیشه خوب هضم می گردد.
5-فرآورده های لبنی
لبنیات منابع پروتئین، با ارزش حیاتی بالا هستند و بخصوص از نظر كلسیم تا حد قابل توجهی غنی می باشند. كلسیم موجود در لبنیات بهترین شرایط جذب را دارد و با فسفر متعادل بوده و با مقدار كمی ویتامینD همراه است.
اگر فرد ورزشكار تمایل بیشتری به مصرف لبنیات داشته باشد، می توان بخشی از سهم گوشت را با لبنیات جایگزین كرد، ولی نمی توانیم به جای لبنیات گوشت را توصیه كنیم، چون ورزشكار دچار كمبود كلسیم می شود.
الف - شیر
در ایران شیر گاو بیشتر مصرف می گردد. شیر یك ماده غذایی تقریباً كامل است كه تنها از نظر ویتامینC و آهن فقیر است. مقدار پروتئین های آن 5/3 درصد، كربوهیدارت 5 درصد و مقدار استاندارد چری 5/3 درصد در نظر گرفته شده است. شیر غنی از كلسیم و فسفر و حاوی پتاسیم، سدیم، كلر، ویتامین های گروهB، ویتامینA و در تابستان كمی ویتامینD است. دارای آب خیلی زیاد است و ارزش انرژی زایی متوسط می باشد: 70 كیلوكالری برای 100 گرم شیر. بزرگترین مسئله در مصرف شیر بهداشت آن است.
* شیرهای تغییر داده شده: شیرهای تغلیظ شده و شیر خشك
- شیر تغلیظ شده بدون شكر – طریقه مصرف: یك حجم شیر را با یك حجم آب مخلوط نمایید. شیر بدست آمده، ارزش شیر معمولی را داشته و همان كاربرد را دارد.
- شیر تغلیظ شده شیرین – یك ماده غذایی با انرژی زیاد است. طریقه مصرف: یك حجم شیر را با دو حجم آب مخلوط كنید. از آن می توان برای تهیه مواد غذایی شیرین نیز استفاده كرد.
- شیر خشك: كمتر از 6 درصد آب دارد. انواع مختلفی از شیرهای خشك وجود دارد كه عبارتند از: شیرخشك كامل، شیر خشك بدون چربی، شیر خشك دارای شكر یا بدون شكر. برای مصرف آنها100 گرم شیر خشك را در 9/0 لیتر آب حل می كنیم. شیری كه بدین ترتیب تهیه می گردد دارای ارزش تغذیه ای شیر اولیه است و مصرف كردن این نوع شیرها برای غنی كردن پروتئین مصرفی ورزشكار كارایی زیادی دارد.
برخلاف اعتقادی كه هنوز به طور گسترده وجود دارد، ماست بدون كلسیم نمی باشد، بلكه ماست یك منبع كلسیم است كه همان ارزش شیر را دارد و می توان گفت ماست نوعی شیر اختصاصی است.
* دسرهای دارای شیر و بستنی
این دسته شامل خامه، دسرها، شیرینی های تهیه شده با آرد، شیرینی خامه ای ، كافه گلاسه و همچنین بستنی ها، بستنی تخم مرغی و بستنی میوه ای می باشد.
دسرها بر حسب تركیباتشان، كم و بیش منبع پروتئین و كلسیم هستند، اما تمام آنها دارای مقدار مهمی قند ساده نیز می باشند.
قابلیت هضم بستنی ها، بستگی به تركیب و درجه حرارت آنها دارد. مقدار زیاد خامه اغلب دارای هضم مشكل است. در صورتی كه سرد مصرف شود، هضم مشكل تری دارد. از خوردن این مواد غذایی در دوران مسابقات و مخصوصاً روزهای مسابقات باید خودداری كرد.
ب‌- پنیرها
پنیرها عملاً فاقد كربوهیدرات هستند. قسمت اعظم ویتامینهای گروهB پنیر، به استثناء ویتامینهایB2 و B12 وارد لاكتوسرم شده، از بین می رود. میزان ویتامینAپنیر زیاد است (غیر از پنیرهایی كه از نظر چربی فقیر هستند).
ارزش انرژی زایی پنیرها (از 100 تا 400 كیلوكالری بر حسب آنكه پنیر تازه باشد یا دارای بافت سفت ) متغییر است.

نقش پروتئین ها در رژیم غذایی ورزشكاران

جایگزینی مواد غذایی پروتئینی
مواد زیر دارای گرم پروتئین مساوی هستند:
- 100 گرم گوشت قرمز یا سفید یا امعاء و احشاء
- 100 گرم ماهی (وزن خالص)
- 2 عدد تخم مرغ
- نیم لیتر شیر یا معادل آن از لبنیات.
هیچ وقت نباید یك ماده غذایی لبنی را بدون جایگزین كردن با ماده لبنی دیگری كه بهتر قابل تحمل است، حذف كرد.
جایگزین های مواد غذایی لبنی:
یك چهارم لیتر شیر معمولی را می توان با مواد زیر جایگزینی كرد:
- 120 گرم شیر تغلیظ شده بدون شكر؛
- 80 گرم شیر تغلیظ شده دارای شكر؛
- 30 گرم شیر خشك؛
- دو فنجان كوچك ماست؛
- 4 بسته كوچك پنیر تازه؛
- 50 گرم پنیر با بافت سفت یا نیمه سفت؛
- دو سهم كوچك خامه
ارزش مقایسه ای پروتئین های حیوانی و گیاهی:
با استفاده از مطالعات میشل می توان ارزش تغذیه ای پروتئین های مختلف را با هم مقایسه كرد. ارزش 100 به تمام پروتئین هایی داده می شود كه قادر باشند بدون افزایش ازت ادارای، تعادل ازت را در یك دوره كوتاه بدون دریافت پروتئین برقرار كنند.
نسبت پروتئین های حیوانی به گیاهی:
از این چند عدد می توان استنباط كرد كه ارزش بیولوژیكی پروتئین ها یی كه دارای تركیبی از اسیدهای آمینه ای هستند كه خیلی به پروتئین های ساختمانی بدن انسان نزدیك است، بالاتر از پروتئین های گیاهی می باشد. همچنین نتیجه گرفته می شود كه این پروتئین ها دارای ضریب هضمی بیشتری هستند. به این پروتئین های حیوانی «پروتئین های با ارزش بیولوژیكی بالا» گفته می شود.
از مجموع این اطلاعات مشخص می شود كه بایدروی مصرف مخلوط پروتئین های حیوانی و گیاهی تأكید كرد. همچنین پذیرفته شده كه در رژیم غذایی ورزشكاران لازم است نسبت زیر رعایت گردد:
روتئین های حیوانی

پروتئین های گیاهی
با وجود این باید توجه شود مواد غذایی حیوانی مقدار زیادی چربی نداشته باشند.
نقش پروتئین ها در كار عضلانی
تجارب متعددی كه درمورد فیزیولوژی كار انجام گرفته، این نقش پروتئین ها را اثبات نموده است.
بررسی روی كارگران معدن مشاهده نمودند زمانی كه پروتئین مورد نیاز تأمین گرد، با نبض و فشار خون مشخص، میزان كار اندازه گیری شده با نیروسنج افزایش نشان می دهد.
یك محقق روی یك دوچرخه سوار، چهار نوع رژیم غذایی متفاوت از نظر مقادیر پروتئین ها را برای مدت چهار هفته آزمایش كرد. برای مدت یك مسابقه هشت ساعته، بازده مطلوب با بالاترین دریافت پروتئین ها (228 گرم در روز) دو برابر شد.
این تجارب نشان می دهند كه دریافت مقدار پروتئین ها باید خیلی بیشتر از حداقل نیاز كه در بررسی ها مشخص شده است، باشد.
شنا کردنشناکردن از ورزش های است که در عین حال مفرح است برای سلامتی روح و بدن بسار مفید است .معمولا همه کسایی که اهل شنا هستند در تمام طول سال برای شنا به استخر می روند و مختص به یک فصل نیستند . ولی افرادی هستند که صرفا به خاطر خنک شدن از گرمایی تابستان از فضای استخر استفاده می کنند و از انجایی که همه استخرهایی ما برای هر مقطع سنی یک مکان جدا نداره بعضا می بیند که همه با هم از کوچیک و بزرگ گرفته همه داخل اب هستند و هرکدوم به یه طرفی می روند وقتی از بیرون اب نگاه می کنید یک هرج و مرج واقعی می بینید و این حس بهتون دست میده که همه عصبی شدند ! واقعا نمی دونم افرادی که شنا بلد نیستند چه اصراری دارند که در قسمت عمیق استخر بیاند !چیزی جالبی که امروز دیدم اینه که ، این جریان مختص جوانان نیست و افرادی که مسن هستند و برای پیاده روی در اب امده اند خودشون به هر زحمتی هست به قسمت عمیق میرسوند کناره استخر به میله ها می چسبند و مشغول صحبت باهم می شوند و یک دیواره دو تا دور استخر درست میکنند، وسط اب هم بچه ها از همه مقاطع تحصیلی در حال اب بازیند ، و یک سری هم در حال پرش هستند و هر لحظه امکان داره یکی مثل بمب بیفته تو سرت ! افرادی هم به عنوان مسول هستند دیگه رشته کار از دستشون در رفته از بس تذکر دادند .
.
در اینجاست که اگر شما شناگر باشید هیچ لذتی از شنا نمی برید

پیشنهاد میکنم به شناگران تابستون کمتر استخر برید چون تقریبا همه استخرها شلوغنند سعی کنید اخر هفته ها به هیچ وجه نباشد و ساعت های را انتخاب کنید بتونید از استخر بیشترین استفاده را ببرید ..موقع شنا مثه یه عقاب اطرافتون نگاه کنید، تجربه به من ثابت کرده که از حرکات کاراته کاران افراد غیر حرفه ای در اب در امان نیستید
.

وقتی چاره ای ندارید و در یک استخر شلوغ مشغول شنا هستید سعی کنید در یک خط برید و برگرید واین رو به شناگرای اطرافتون بفهمونید .
.
از عینکی استفاده کنید که اب داخلش نرود بتونید با خیال راحت چشم هاتون در اب باز نگه دارید .
.
.
.
نکته اخر
چقدر خوبه که به حقوق همدیگه احترام بگذاریم تا ساعتی که در کنار هم هستیم همه ما بیشترین استفاده را ببریم .
علی کریمی باید قهرمان شود!

تیم های فوتبال پرسپولیس و سپاهان فردا عصر در حالی برای فتح جام حذفی به مصاف یکدیگر می روند که هر دو تیم سخت نیازمند فتح این جام هستند!

پرسپولیس پس از گذراندن یک نیم فصل فلاکت‌بار، در نیم فصل دوم خودش را جمع و جور کرد و از بحران بیرون آمد و اینک به بی حاصل نمانده دسترنجش در پایان این فصل فوتبال ایران می اندیشد. قهرمانی پرسپولیس در کنار خداحافظی مهدی مهدوی کیا، می تواند مقطعی شکوهمند در تاریخ فوتبال پرسپولیس باشد.

علاوه بر این، سرخپوشان تهرانی فقط در صورت قهرمانی در جام حذفی، سال آینده می توانند در لیگ قهرمانان آسیا حضور داشته باشند.

از سوی دیگر، سپاهان پس از سه سال قهرمانی پی در پی در لیگ برتر فوتبال ایران، امسال قهرمانی در لیگ برتر را تقریباً به استقلال واگذار کرده و در لیگ قهرمانان آسیا نیز بسیار ضعیف ظاهر شد. شکست در برابر پرسپولیس، معنایی ندارد جز بی کلاه ماندن سر سپاهان از سفره فوتبال ایران و آسیا!

نایب قهرمانی در لیگ برتر و جام حذفی قطعا برای سپاهان چیز مطلوبی نیست؛ بویژه اینکه سپاهان در هر دو جام قرار است پشت سر تیم های تهرانی بایستند و این با توجه به رقابت اصفهان و تهران، برای نماینده فوتبال اصفهان اصلاً خوب نیست!

نبرد فردا، به یک معنا، نبرد جوانی و تجربه است. یحیی گل محمدی جوان به مصاف کرانچار پخته و باتجربه می رود. هر دو مربی ولی محافظه کارند و چندان اهل ریسک نیستند. نقطه قوت روحی تیم گل محمدی، علی کریمی است و نقطه قوت سپاهان، محرم نویدکیا. از این نظر بازی فردا را می توان دربی کریمی – نویدکیا هم قلمداد کرد.

علی کریمی دیگر روزهای پایانی فوتبالش را سپری می کند و قهرمانی در جام حذفی، می تواند یکی از آخرین موفقیت های او در ورزش فوتبال باشد. از این نظر، کریمی و نویدکیا با یکدیگر متفاوتند؛ چرا که نویدکیا در سه سال گذشته، سه بار قهرمان لیگ برتر شده است ولی کریمی، فقط بر محبوبیت اجتماعی اش افزوده شده و هیچ موفقیت درخوری در زمین فوتبال نداشته است.

علاوه بر این، علی کریمی با اینکه بخشی از تاریخ پرسپولیس و یکی از محبوب ترین بازیکنان این باشگاه از آغاز تا به امروز بوده، تا به حال هیچ جامی را با پرسپولیس فتح نکرده است. قهرمانی فردا، از این حیث برای کریمی به مراتب مهمتر از نویدکیا و تمامی 21 بازیکن دیگری است که در زمین حضور خواهند داشت.

با نظر به موفقیت های کسب شده، می توان گفت یحیی گل محمدی هم بیش از زلاتکو کرانچار به کسب جام حذفی نیاز دارد. کرانچار مربی اثبات شده ای است ولی یحیی تازه در آغاز راه است و در تلاش برای اثبات خودش به مدیران و تماشاگران پرسپولیس؛ و نیز به خودش!

سپاهان یکبار در فینال جام حذفی، اشک تماشاگران پرسپولیس را درآورده است؛ زمانی که دنیزلی سرمربی پرسپولیس بود و بازی دو تیم با نتیجه تساوی 1 بر 1 به پایان رسید و زردها در وقت اضافه، سه گل دیگر به قرمزها زدند و هواداران پرشمار پرسپولیس، روزی "بدتر از بد" را تجربه کردند.

آیا سپاهان فردا نیز پرسپولیس را گرفتار چنین مصیبتی می کند؟

کمی در باره ما!
سایت 059 با بیش از 10 سال تجربه در زمینه آموزش در فضای مجازی