عصاره مالت جو حاوی فیبرهای غذایی محلول می باشد که در رفع التهاب روده، یبوست و مشکلات معده بسیار موثر است.


به نقل از مهر، ماءالشعیر دارای چند نوع ترکیب مختلف از جمله ساکارز، گلوکز، مالتوز و ویتامین C، ویتامین‌های گروه B، اسیدهای آلی، انواع آمینواسیدها، املاح، اسید نوکلئیک و آب گازدار است.

ماءالشعیر یکی از نوشیدنی‌های معمول است که از جوانه «جو» حاصل می‌شود و در رفع تشنگی مؤثر است. هر ۱۰۰ سی سی ماءالشعیر معمولی حدود ۲۵ کالری انرژی دارد.

ویتامین‌های گروه B محلول در آب هستند و به راحتی وارد فاز آبی ماءالشعیر در حین جوشش می‌شوند که در سنتز میانجی‌های عصبی نقش مهمی دارند، باعث رفع استرس و بسیاری از اختلالات عصبی دیگر می‌شوند.

ماءالشعیر به دلیل داشتن ویتامین‌های گروه B و اسید آمینه برای پوست و مو بسیار مفید است و خواص درمانی بسیاری برای خانم‌ها دارد و تا حدودی در افزایش ضریب هوشی نیز مؤثر است.

ماءالشعیر در رفع خستگی اعصاب، مؤثر است و به دفع سنگ‌های کلیوی کمک می‌کند. ماءالشعیر در تأمین آب و الکترولیت‌های بدن مؤثر است همچنین ماءالشعیر از استحصال دانه‌های جو به دست می‌آید و علاوه بر جو، آب رازک و سایر افزودنی‌های مجاز خوراکی نیز در آن به کار می‌روند.

ماءالشعیر بخوریم یا نخوریم؟

مزه تلخ ماءالشعیر، مربوط به رازک می باشد. رازک همچنین خاصیت آنتی‌بیوتیکی دارد که به پایداری ماءالشعیر کمک می‌کند.

عصاره مالت جو حاوی فیبرهای غذایی محلول می باشد که در رفع التهاب روده، یبوست و مشکلات معده بسیار موثر است.

فیبرها اثرات زیادی در بدن دارند، باعث تنظیم عملکرد روده، کاهش خطر بیماری‌های قلبی و بعضی انواع سرطان می گردند.

ماءالشعیر غنی از فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و آنتوسیانین‌ها می باشد که در بهبود عملکرد خون‌رسانی قلب و کاهش ابتلا به پرفشاری خون و سلامت کلیه‌ها، محافظت از بدن در برابر بروز سرطان‌ها، سکته‌های قلبی و مغزی بسیار مؤثر می باشند.

زیاده‌روی در مصرف ماءالشعیر، به علت داشتن قند و گازCO۲ برای سلامتی مضر است، زیرا قند و اسید موجود در آن باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود. همچنین قند باعث ایجاد کالری اضافی و چاقی می‌ گردد.
دیابتی ها مصرف غذاهای سرخ شده را به حداقل برسانند.یک فرد دیابتی باید حدود ساعت گرسنگی خود را در طول روز ثبت نماید و طبق آن تعداد وعده های غذایی را قبل از آن ساعت مصرف کند.

دیابتی ها از مصرف غذاهای سرخ شده بپرهيزند

مديرگروه تغذيه مركز بهداشت استان يزد ضمن بیان این مطلب گفت: بطور کلی برای یک شخص سالم توصیه می شود حتی المقدور از غذای سرخ کردنی کمتر استفاده کندچرا که این مهم می تواند مقدار یا از خواص آن غذا را در اثر حرارت بالای سرخ کردن از بین ببرد و علاوه بر آن روغن اضافی نیز دریافت شود که خود می‌تواند انرژی های موجود در غذا را بالا ببرد و در عین حال بسته به نوع روغن می تواند مشکلات قلبی و عروقی را نیز به همراه آورد و یا منجر به افزایش تری گلیسیرید و کلسترول خون شود.



یوسف نقیایی برای دیابتی ها توصيه كرد: با توجه به اين كه مکانیسم های هضم و جذب چربی ها در آنها نسبت به افراد سالم مختل شده است باید بیشتر مراقب دریافت میزان روغن یا چربی خود باشند.

وی با تاکید براین مطلب که دیابتی ها قبل از گرسنگی غذا بخورد و قبل از سیری دست از غذا بکشند گفت: این مهم با داشتن برنامه غذایی منظم میسر مي شود.

این کارشناس تغذیه یادآورشد: یک فرد دیابتی باید حدود ساعت گرسنگی خود را در طول روز ثبت نماید و طبق آن تعداد وعده های غذایی را قبل از آن ساعت مصرف کند.

نقیایی توصیه کرد: دیابتی ها تا حد ممکن ساعات مصرف وعده های خودرا ثابت نگه دارند که به این ترتیب پس از چند روز فرد می تواند متابولیسم بدن خود را تنظیم کند و در نهایت گرسنگی یا افت قند خون پیش نخواهد آمد.

این کارشناس تغذیه خاطرنشان ساخت: این افراد در صورتی که در مقدار مصرف رعایت کند افزایش قند خون نیز نخواهد داشت البته باید توجه داشت که مقدار و زمان مصرف دارو یا انسولین می تواند بر ساعت و مقدار غذای شخص اثر بگذارد.

مصرف قارچ در ديابتي ها بلامانع است/ قارچ تقويت كننده استخوان‌ها

بنابر این گزارش كارشناس صنايع غذايي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي يزد در خصوص مود تشكيل دهنده قارچ عنوان كرد: قارچ دارای ویتامین‌های B۲، B۱، B۱۲، B۶ و C است که برای محافظت از پوست و ایجاد آلرژی در بـدن، سلامت سیستم عصبــی، سلامت پوست و چشـم و بافتـهای بدن، تشکیل اسیــدهای چرب ضروری در سیستم عصبی و ماهیچه‌ها، درمان کم‌خونی و جلوگیری از بروز ضایعات در مغز و ستون فقرات نقش اساسی دارد.

علي اكبر كمالي اردكاني ادامه داد: در صورت استفاده از روش‌های صحیح پخت‌، فریز و خشک کردن خواص تمام این ویتامین‌ها حفظ می‌ شود.

اين كارشناس با تاكيد بر اين كه قارچ برای افراد دیابتی مفید است، اضافه كرد: از آنجايي كه قارچ هیچگونه ماده قندى ندارد براي ديابتي ها مضر نيست همچنين قارچ براى افراد مبتلا به یبوست مفید است زیرا سلولوزهاى آن به رفع یبوست آنان کمک مى کند.

كمالي با بيان اين كه قارچ استخوان‌ها را تقویت می‌کند، عنوان كرد: قارچ خستگی را رفع می‌کند و کمبود ویتامین د را جبران می‌کند.

وي افزود: ببیوتین موجود در قارچ به سوخت و ساز بدن كمك مي كند و انرژی را آماده نگه می‌دارد، از طرف ديگر اسید فولیک موجود در قارچ در سوخت و ساز پروتئین و مواد اصلی ژن‌ها نقش مهمی را بازی می‌کند.

اين كارشناس صنايع غذايي ضمن تاكيد بر اين كه قارچ را بایستی فقط بصورت پخته میل کرد تصريح كرد: چرا كه قارچ‌ها آلوده به موادی هستند که فقط در اثر پختن از بین می‌روند، ولی قارچ‌هایی را که در واحدهای صنعتی تولید می‌شوند، می‌توان بدون هیچ مشکلی پس از تمیز کردن مصرف کرد.

خشک شدن گردن

ـ در چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم:
۱. احساس ناخوشایندی در هنگام برگرداندن سر وجود دارد.
۲. خشکی‌ گردن با گزگز یا درد شدیدی که به انگشتان می‌کشد همراه است.
۳. اگر تورم غدد لنفاوی، تب، سردرد، یا تهوع وجود دارد، فوراً نزد پزشک بروید.
۴. به‌دنبال تصادفی که در آن سر به عقب و جلو پرتاب شده است، بعد از دو روز هنوز گردن خشک است.
ـ خشک‌شدن گردن نشانهٔ چیست:
اگر وقتی از خواب برمی‌خیزید گردنتان خشک شده است، در طرز خوابیدنتان تجدیدنظر کنید. البته تصادفات رانندگی، سقوط، التهاب مفاصل، و حتی یک کوران هوای سرد می‌توانند باعث خشک‌شدن گردن شوند. اما محتمل‌ترین علت خوابیدن در وضعیت نامناسب برای گردن است که مفاصل گردن را کشیده و آنها را ملتهب و خشک می‌کند. اگر یکی از مفاصل را مدتی با زوایهٔ غیرطبیعی نگاه دارید، خشک می‌شود.
دیگر علل احتمالی خشک شدن گردن، مثل آنفلوانزا، فلج اطفال، و التهاب مننژ، گرفتاری‌های جدی‌تری هستند. البته این بیماری‌ها با علائم دیگری مثل تهوع، سردرد و تورم غدد لنفاوی همراهند.
ـ درمان خشک شدن گردن:
گردن را گرم کنید. گرم‌کردن مستقیم گردن با کیسهٔ آب گرم به‌مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه و سه‌بار در روز اغلب ناراحتی خشک‌شدن گردن را تسکین می‌دهد. می‌توانید حوله‌ای را در آب داغ خیسانده و بعد از چلاندن دور گردن ببندید. یا مدتن زیادی را زیر دوش آب داغ بایستید و بگذارید آب مستقیماً بر پشت‌ گردنتان بریزد. اما اگر خشک‌شدن گردن در اثر یک حادثه ظرف دو روز گذشته است، آن را گرم نکنید؛ چون در این مورد، گرما ناراحتی و درد را بیشتر می‌کند.
گردن را حرکت دهید. کشیدن و حرکت دادن آرام گردن خشک‌شدن آن را برطرف می‌کند. اگر می‌توانید، گردنتان را چهار یا پنج بار در روز به آرامی حرکت دهید. این کار مثل روغنکاری آن است. سر را با احتیاط از یک طرف به طرف دیگر بگردانید. شانهٔ راستتان را نگاه کنید و تا پنج بشمارید و سپس، شانهٔ چپ را نگاه کنید و باز تا پنج بشمارید. این کار را روزی سه‌بار تکرار کنید.
پماد بمالید. مالیدن پمادهای گرم‌کنندهٔ و مسکن علت خشکی گردن را برطرف نمی‌کند، ولی درد آن را کاهش می‌دهد. کسانی که به آسپیرین حساسیت دارند نباید از پمادهای حاوی این دارو استفاده کنند. اگر از پماد گرم‌کننده استفاده می‌کنید، کیسهٔ آب گرم را فراموش کنید، چون استفادهٔ همزمان آنها ممکن است باعث سوختگی شود.
پنجره‌ها را ببندید. وزیدن نسیم خنک شما را وادار به گرفتن وضعیتی غیرعادی برای گرم شدن می‌کند که ممکن است به خشک شدن گردن منجر شود.
بالش مناسب زیر سر بگذاریدو گذاشتن دو یا سه بالش در زیر سر ممکن است ناخوشایند باشد، ولی گردن را ناراحت می‌کند. استفاده از یک بالش پر تکیه‌گاه مناسبی برای گردن است. بالش‌های طبی هم خوبند؛ وسط این بالش‌ها کم گود است تا سر در حالت صاف و گردن بر روی تکیه‌گاه بالش قرار گیرد.
کمی دراز بکشید. اگر برایتان امکان دارد، بعد‌ازظهر کمی روی زمین یا کاناپه دراز بکشید تا گردن استراحتی بکند. نزد پزشک بروید. اگر خشک‌شدن گردن بیش از دو روز طول بکشد و این کارها آن را درمان نکند، نزد پزشک بروید تا علت آن را بیابد. شاید او بستن گردن‌بند طبی را تجویز کند یا شما را برای ماساژ یا استفاده از پرتو فراصوتی نزد متخصص فیزیوتراپی بفرستد.

کمی در باره ما!
سایت 059 با بیش از 10 سال تجربه در زمینه آموزش در فضای مجازی